top of page

Vår specialitet

CNC-Fräsning

Stockar skog förnybart

Träskivbearbetning

Vi gillar verkligen att arbeta med förnybara material som träfiberskivor. Björkplywood, granplywood, furuplyood, OSB, MDF, laminat... Ja listan kan göras lång! Vi formatsågar och fräser ut mönster, profiler, hålbilder, spår etc med en hög precision. Dessutom kan vi ytbehandla och även erbjuda islagsmuttrar av olika färg och dimension.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill att vi tittar på era produkter som har skivmaterial i sig. Kanske finns det något som vi kan hjälpa er med.

Formatsågning skivsåg

Formatsågning

Vi kan erbjuda sågning av stora och små dimensioner med hjälp av en Gabbiani formatsåg som designats för hög industriell prestanda. Hög produktivitet kan hållas tack vare både riv- och tvärsnitt. 

Vi använder oss av en kraftfull programvara för att optimera materialåtgång och göra kapscheman för att skapa alla tänkbara format ur så lite material som möjligt.

Fordelar med maskinell formatkapning

  • Skräddarsytt med rätt längd och bredd

  • Hög precision

  • Lättare och effektivare hantering i nästa led

  • Minskar mängden spill

  • Exakta, raka och vinkelräta kanter

  • Effektiv och optimerad materialåtgång

  • Fina snitt

  • Minsta bredd: 75 mm

  • Maximal bredd: 3200mm

  • Maximal längd: 3200mm

CNC-Fräsning

CNC står för "computer numeric control" vilket betyder att maskinen är datorstyrd och har en noggrannhet i storleksordningen tiondels millimetrar. Man ritar upp i CAD program och sedan omvandlar till kod för fräsen. Maskinenrna kan med olika roterande och skärande verktyg fräsa, borra och såga komplicerade arbeten med hög precision i både små och stora volymer allt enligt önskemål. Verktygen kan lutas i olika vinklar och förflyttas i längdled, djupled, höjdled eller i kombinationer. Olika fräserktyg kan växlas under en och samma körning.

CNC Fräsning.png
CNC verktyg.png

Fräsverktyg

CNC-fräsverktyg är skärverktyg som används för att avlägsna material från ett arbetsstycke under CNC-fräsning. Dessa verktyg är vanligtvis cylindriska eller koniska, och de kan ha flera skär som kan vara antingen rak eller spiralformad. CNC-fräsverktyg är tillverkade av hårdmetall, diamant, snabbstål eller keramiska material för att de ska vara slitstarka och motstå höga temperaturer.

Det finns flera typer av CNC-fräsverktyg som används för att bearbeta olika material och former, t ex spår, kantprofiler, radier, hål både vertikalt och horisontalt.

CNC-fräsverktyg måste väljas baserat på det material som ska bearbetas och den önskade formen. Det är också viktigt att välja rätt skärgeometri och skärmaterial för att få bästa möjliga prestanda och livslängd på verktyget. CNC-fräsverktyg är en viktig komponent i CNC-fräsning, och deras prestanda påverkar i hög grad kvaliteten och effektiviteten i bearbetningsprocessen.

CNC-maskinerna är utrustade med borrlådor vilket gör att det går att borra flera hål åt gången.

CNC verktyg

Robotmatade CNC-maskiner

På Denson har vi alltid försökt robotisera monotona och tunga arbeten i bästa möjliga mån. Genom att integrera robotar i CNC-systemet kan vi uppnå högre produktivitet, effektivitet och noggrannhet i tillverkningsprocessen. Detta minskar behovet av manuell hantering och ökar produktionshastigheten. 

 

Robotarna samarbetar med CNC-fräsarna med samma hastighet utan att bli trötta på vad de gör. Tack vare att de kan genomföra hårt och precist arbete hela dagen utan paus blir resultatet oklanderligt och effektivt. Det gillar både vi och våra kunder.

Robotverktyg skivbearbetning

Egenutvecklade verktyg

Det finns flera fördelar med att egenutveckla robotverktyg, särskilt om man har specifika behov som inte kan uppfyllas med befintliga lösningar på marknaden. Nedan följer några av fördelarna med att egenutveckla robotverktyg:

 

Anpassningsbart

Genom att utveckla egna robotverktyg kan vi anpassa dem efter specifika behov och krav. Detta kan vara till exempel en viss form eller funktion som inte finns tillgänglig på marknaden.

Kostnadseffektivt

Egenutveckling av robotverktyg kan vara kostnadseffektivt på lång sikt, särskilt om man använder dem i större produktionsskalor. Vi slipper då betala för licensavgifter eller dyra anpassningar av befintliga lösningar.

 

Innovativt

Genom att egenutveckla robotverktyg kan vi driva på innovation och förbättra produktionsprocesserna. Detta kan leda till ökad effektivitet, högre kvalitet på produkterna och minskade produktionskostnader.

 

Bättre kontroll

Genom att ha fullständig kontroll över utvecklingen av robotverktygen kan vi säkerställa att de uppfyller specifika krav och att de fungerar enligt förväntningarna.

 

Ökad flexibilitet

Egenutvecklade robotverktyg kan vara mer flexibla och anpassningsbara än befintliga lösningar. Detta kan möjliggöra snabbare anpassning till nya krav och behov.

Kuka robot skräddarsytt verktyg.png

Maskinell muttring

Islagsmuttrar används mycket inom möbelindustrin när man behöver fästa en bult med metrisk gänga i ett trämaterial. Muttrarna kan slås in på båda sidor av skivmaterialet och vara av dimensioner från M4 till M10.

 

Fördelen med att slå in dem maskinellt är att de hamnar rakt och exakt i det förborrade hålet. Muttrarna tål på så sätt en hög belastning och dragtester visar t ex att en mutter kan belastas med 50 kg i björkplywood utan problem.

Islagsmuttrar björkplywood.JPG

Beklädnad

En träfiberskiva kan upplevas hård och behöva kläs in med andra  material. Det finns oändligt med kulörer, strukturer och material att välja på. Stoppning med olika hårdhet och tjocklekar...

Att bekläda träskivor med andra material kan ge flera fördelar:
 

Ökad hållbarhet

Genom att bekläda träskivor med ett skyddande material, såsom plast, metall eller laminat, kan man öka dess hållbarhet och motståndskraft mot slitage, fukt, värme och andra påfrestningar.

Minskat underhåll

Genom att bekläda träskivor med ett material som är lätt att rengöra, kan man minska behovet av regelbunden underhåll och rengöring av ytan. Till exempel kan laminat eller plastbeläggningar enkelt torkas av med en fuktig trasa för att hålla ytan ren.

 

Estetiskt tilltalande

Genom att bekläda träskivor med andra material kan man skapa en estetiskt tilltalande yta som passar in med övrig inredning eller arkitektur. Till exempel kan man använda träpaneler eller laminat för att skapa en modern eller rustik inredning.

Beklädnadsexempel tyger

Ytbehandling

Sprutmålning är en utmärkt metod för att ge detaljer en jämn och felfri yta. Vi på Denson är experter på sprutmålning och erbjuder högkvalitativt resultat till våra kunder. Med vårt personliga engagemang och erfarenhet kan vi säkerställa att varje detalj blir målad till perfektion.

Vi använder endast de bästa materialen och färgerna för att säkerställa att slutresultatet håller högsta kvalitet. Vårt team av skickliga tekniker är dedikerade till att prestera fulländade resultat. Oavsett om du behöver sprutmålning för stora eller små detaljer, kan vi ta hand om det åt dig. Vi är stolta över att erbjuda konkurrenskraftiga priser och snabb service utan att göra avkall på kvaliteten.

Låt oss ta hand om dina detaljer idag och se själv skillnaden vår sprutmålningstjänst kan göra för ditt projekt. Kontakta oss för mer information och för att få en offert!

Specialemballage i trä

Specialemballage

Ibland passar inte utbudet av standardemballage och man behöver ett specialemballage av olika anledningar. Det kan vara att produkter är känsliga eller av en dimension som gör att man med standardemballage transporterar onödigt mycket luft. Ibland vill man att emballaget ska kunna användas flera gånger och ofta gå i returflöden. 

Våra specialemballage skräddarsys helt utifrån behov. 

Trä är ett hållbart och starkt material som kan anpassas till olika former och storlekar för att passa olika typer av produkter.

Fördelar med emballage i trä

llbart

Trä är ett starkt och hållbart material som tål stötar och belastning under transport och lagring.

 

Anpassningsbart

Trä kan enkelt anpassas till olika former och storlekar, vilket gör det möjligt att skapa specialemballage som passar specifika produkter och krav.

 

Miljövänligt

Trä är en förnybar resurs som kan återvinnas och återanvändas, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ för specialemballage.

 

Skyddande

Trä kan skydda produkter från fukt, damm och andra element som kan skada dem under transport och lagring.

 

Estetiskt

Trä ger en naturlig och rustik estetik till förpackningen, vilket kan förbättra produkternas varumärkesbild och marknadsföring.

Några av de vanligaste typerna av specialemballage i trä inkluderar träpallar, trälådor och träkistor. Dessa kan anpassas efter olika dimensioner och krav för att passa olika produkter, från små och känsliga elektroniska enheter till stora och tunga maskiner.

Plywoodlåda emballage
bottom of page